bentonit
kalsiyum bentonit
kalsiyum bentonit yenilirmi bentonit detoks kil maskesi Kalsiyum Bentonit Nereden Bulurum

Kalsiyum Bentonit Kili Tanımı

Kalsiyum Bentonit Kili, Smektit grubu killerinden biridir. Kalsiyum Bentonit Kili Nerede Bulunur. Sahip oldukları kimyasal değişiklik yapabilme kabilyetinden ötürü “Yaşayan kil” olarak da adlandırılır. Hem çekme (adsorbtion) hem de yutma (absorbtion) etkisi gösterebilen nadir kil türlerinden biridir.

Değişime uğramış volkanik kül, doğal oksit formda 60-70 kadar doğal iz minerali içerir. Sahip olduğu elektro magnetik negatif yükler sayesinde, virüs, bakteri, enfeksiyon, zehirleri, gibi maddeleri güçlü bir vakum etkisi göstererek tutar ve vücut dışına atar.

Hem dahili ağız yoluyla hem de harici şekilde cilte sürerek kullanılabilir. Vücudu yabancı maddelerden arındırma ve detokslamada son derece başarılıdır. Bununla birlikte, PH seviyesinin 9`un üstünde olması ve homeostatik özelliği sayesinde vücudun dengesini düzenler.

Kil, aynı zamanda katalist etkisi göstererek tedavi süreçlerini destekler ve hızlandırır. Sağlık açısından herhangi bir yan etki barındırmaz. Kil bu üstün özelliklerinde ötürü, doğal ürün uzmanları, kayropraktik uzmanı, diş hekimi, masaj terapistleri, şifacılar ve doktorlar tarafından da kullanılır. Kilin kullanım şekillerini ve uygulamalarını yazının devamında belirteceğiz.

Aslında kilin tarihine baktığımızda, tarihin en eski zamanlarında yerli kabileler tarafından kullanılmıştır. O döneminde tedavileri uygulayan kişiler, yılan ve böcek ısırmalarından oluşan zehirlerin vücuttan atılmasında, yaraları iyileştirmede hatta ve hatta hamileliği destekleme gibi çeşitli tedaviler için killeri kullanmışlardır. Çeşitli dinlerin kutsal kitaplarında, bazı eski yazılı kayıtlarda, kilin iyileştirme özelliği ile ilgili referanslar bulmak bile mümkündür.

KİLİN BAŞLICA FONKSİYONLARI

Detoks Etkisi – toksinleri çeker ve tutar daha sonra vücut dışına atar.

Dengeleme – Kil Homeostatiktir ve vücudu denge durumuna getirir.

Nötrleme – Kilin PH seviyesi 9`un üstündedir. Vücudun asidik seviyesini nötrler.

Canlandırma – Vücudun kan akışını, oksijen seviyesini ve hücre onarım hızını arttırır.

Sağlığınıza dolaylı yollarla olumlu etkileri olan kili, kesinlikle küçümsemeyin.

KULLANIM ŞEKİLLERİ

HARİCİ CİLT YÜZEYİNE YAPILAN UYGULAMALAR ŞEKİLLERİ

Deri, vücudumuzun en büyük organıdır ve bir anlamda vücut içinde gerçekleşen olayların bir yansımasıdır. Kil, cilt üzerinde kullanıldığında biriken fazla yağları ve yabancı maddeleri çeker ve atar. Bunun yanında, dolaşımı ve hücre yenilenmesinde uyarıcı etki yapar. Herhangi bir yöntemde yapacağımız kil uygulamasının vücudumuza kesinlikle bir faydası olacaktır.

KİL BANYOSUNUN FAYDALARI

Son zamanlarda, vücudumuzda cilt üzerinden detoks etkisi yapmasından ötürü, kil banyoları oldukça popüler ve yaygın hale gelmiştir. Çamur banyoları vücutta depolanan ağır metallerden dolayı oluşan ve biriken toksik maddeleri uzaklaştırır. Aynı zamanda, kas ağrılarını ve vücüt acılarını azaltır. Dolaşımı ve lenf hareketlerini uyararak, rahatlatıcı etki yapar. Bu şekilde geceleri rahat uyumanıza da yardımcı olur. Özellikle Otizmli çocukların kil banyosu sonrasında, sakinleştiği, göz temasını daha uzun kurdukları ve insanlarla iletişimlerinin geliştiği belirtilmiştir.

KİL BANYOSU NASIL HAZIRLANIR?

İstenen miktarda kili, musluktan küvete akan suya yavaşca serpin.
Tam olarak çözülene kadar karıştırın.
Karıştırmanın kolay olması için dilerseniz bir fırça kullanın, dilerseniz de tozu önce bir süre 1lt lik bir kapta karıştırıp daha sonra küvette karıştırma işlemine devam edin.
Karıştırma esnasında bir metal aparat kullandıysanız, karıştırma işleminden sonra aparat üstünde biriken kili küvete dökmeden temizleyin.
Terapi için, küvette 15 -20 dakika kadar kalın. Bu esnada, vücudunuzu iyice su içine daldırın, etkiyi arttırmak için suyun dolaşımını karıştırarak arttırın. Bu şekillerde kil su karışımının vücutla temasını sağlamış olursunuz.
Kil Banyosu için kullanılan kil oranını ne kadar yüksek tutarsanız, terapinin amacına ulaşmasını o kadar sağlarsınız.
Dehidrasyonu önlemek için Banyo esnası ve sonrasında bol su için.
Kil suda yeterli oranda çözüldüğü sürece, giderden ve borudan rahatlıkla boşalır.

KİL BANYOLARI İÇİN ÖNERİLEN ORANLAR.

Ağır metal, kimyasal ve radyasyon detoksu için önerilen kullanım oranları, her kil banyosu için 2 bardaktır.
Kil Banyosunu, haftada 2 kere olmak üzere, 5 haftalık terapi süresi boyunca (dilerseniz daha fazla) uygulayabilirsiniz.

YÜZ MASKESİ UYGULAMALARI.

Yüz Maskeleri, sivilce, eklem romatizması, egzama, sedef hastalığı, zehirli meşe ve sarmaşık, zona, kırık kemikler, yanıklar, kesikler, ezilmeler sıyrıklar, su, böcek sokmaları yada ısırmaları, siğiller ve mantar gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Yüz maskelerine ek olarak aynı zamanda vücudunuzun herhangi bir yüzeyine benzer uygulamalar da yapabilirsiniz. Bu uygulamalar için karıştırılmış formda yada toz halinde alınmış şekilde malzeme kullanabilirsiniz.

KENDİ KİL MASKENİZİN HAZIRLANMASI.

Metal içermeyen bir kaba (plastik, cam yada seramik olabilir) 1 e 3 oranında (kil – su ) koyun.
Kabı kapatarak, topaklar kaybolana dek, yaklaşık bir dakika kadar karıştırın. Daha büyük miktarlarda hazırlıyorsanız, bir mikser yada blender da kullanabilirsiniz. Sadece karıştırma işlemi esnasında mikser yada blender ucunda biriken malzemeyi kullanılacak malzemenin dışında tutun.

HAZIRLANAN KARIŞIMI 15 DAKİKA KADAR HAVALANMASI VE MALZEMENİN GENİŞLEMESİ İÇİN BEKLETİN.

KİL PAKETLERİNİN KULLANIMI İÇİN ÖNERİLER.

Kil lapası uygulaması, bir anlamda kil maskesi karışımının biraz daha yoğun hali ile sürülmesidir. Bu tip karışımlar, kullanılacak bölgede kilin etkileşmesini daha da arttırmak amacıyla uygulanabilir. Örneğin, kemik kırılmalarında, enfeksiyonlu yaralarında, göz bölgelerinde tahriş olmuş yerlere bu tür uygulamalar tavsiye edilir.

KİL LAPASININ HAZIRLANMASI.

Cilt kullanımı için kil maskeri karışımı hazırlanır.
Uygulamanın yapılacağı yere 1 cm kalınlığında malzeme sürülür ve bölge, ıslak kalması bandaj yada naylonla kapatılır.
Uygulamanın süresi 30 dakikadan 1 saate kadar tutulabilir. Uygulama belirli aralıklarla örneğin her gün yada iki günde bir şeklinde tekrarlanabilir.

KİLİN MUHAFAZA EDİLMESİ.

Kilin temiz kalmasını, etkinliğini muhafaza etmek için aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.
Aşırı sıcaktan ve güneş ışığından uzak tutun.
Sıvı kili metal olmayan bir kapak kullanarak, yiyecek cinsi bir plastik veya cam şişe içinde saklayın.
Günlük kullanım için muhafaza ettiğiniz malzemeyi her zaman temiz tutun.
Uzun süre için metaller ile doğrudan temas halinde kil bırakmayın. Örneğin kili metal bir kase içinde muhafaza etmeyin. Kil, metalin elektromanyetik yüklerini çekeceği için kilin etkisini azalatacaktır.

Perry A. tarafından yazılan Türkçesi YAŞAYAN KİL – Doğanın Kendi Mucizevi Şifası: Kalsiyum Bentonit Kili olan LIVING CLAY - Nature's Own Miracle Cure Calcium Bentonite Clay adlı kitabı kaynaklarından çevrilmiş ve derlenmiştir.

kalsiyum bentonit yenilirmi bentonit detoks kil maskesi Kalsiyum Bentonit Nereden Bulurum